Tilbake
Verden sett gjennom Kenneths øyne Foto: Lars Opstad
Risle, rasle... Foto: Lars Opstad
Skriv ut

(TILRETTELAGT) EKORNES I 100!

En flersanselig opplevelse!

Å oppleve en trommeslager og perkusjonist som Kenneth Ekornes i aksjon, gir en tilleggsdimensjon til musikken; musikken er ikke lenger bare noe du kan høre – den kan jammen sees også! Når Kenneth spiller, ser han for seg forskjellige landskap og steder.

Med Kenneth vil du oppleve rytmer i fleng og morsomme instrumenter han har kjøpt med seg hjem fra alle verdenshjørner. Trommesettet oppstod for litt over 100 år siden, men de forskjellige perkusjonsinstrumentene har ofte en mye lengre og spennende historie i de ulike kultureene rundt om på kloden.

Kenneth har mer enn 100 håndtrommer og diverse rytme- og effektinstrumenter, og viser frem mange av dem i løpet av konserten. Ved hjelp av moderne opptaksutstyr, bygger han opp imponerende lydbilder underveis.

Han har som trommeslager for The Brazz Brothers, Mari Boine og en rekke norske og utenlandske artister,  besøkt mer enn 50 land, og henter inspirasjon blant annet fra Brasil, India, Kina, Afrika og Norge.

Bli med på Kenneths rytmiske reise rund jorden!

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Idé/opplegg: Kenneth Ekornes

Om kunstner / utøver / gruppe

Kenneth Ekornes studerte på rytmisk linje ved musikkonservatoriet i Kristiansand. Som frilansmusiker med base i Oslo spiller han med blant andre Mari Boine, Trio de Janeiro, Nymark Collective og Føyk. Han har også jobbet med Ole Paus, Baba Nation og i NRK sin «Barnetimen for de minste». Kenneth Ekornes' hobby er å samle slaginstrumenter og «dingel-dangel» fra hele verden. På lageret sitt på den gamle sjokoladefabrikken i Oslo setter han disse sammen til unike trommesett, skreddersydd til hvert nye prosjekt.