Tilbake
I:\DksA\FAGOMRÅDER\TILRETTELAGT\17-18\Produksjoner\Tranen og Selen\tranen og selen skog.jpg Foto: Tiril Bryn
Skriv ut

(TILRETTELAGT) TRANEN OG SELEN

En fortellerforestilling med et japansk og et norsk eventyr. Begge fortellingen handler om flotte og gåtefulle kvinner som veksler mellom å være dyr (trane og sel) og menneske, og om menn som forelsker seg i dem. Det handler om å ha andre sider inne i seg, enn det omverdenen kan se. I forestillingen veves fortelling, lyder, bevegelse og kulturuttrykk sammen for å skape en unik verden for publikum. Seshen er danser, sanger og musiker fra Japan og Tiril Bryn er forteller fra Norge.

Forestillingen vil være på norsk, men i det japanske språket finnes det mange onomatepoetikon, ord som høres ut som det de beskriver. Publikum deltar i forestillingen gjennom å si ord på japansk og gjennom å lage lydkulisser. Det sceniske uttrykket er inspirert av landskapet, havet, himmelen, jorda og dyrene.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Produsent: Bjørn H.S. Kristiansen, tlf. 22 05 53 42 / 480 30 912e-post: bjornk@viken.no
  • Idé/opplegg: En fortellerforestilling med et japansk og et norsk eventyr. Begge fortellingen handler om flotte og gåtefulle kvinner som veksler mellom å være dyr (trane og sel) og menneske, og om menn som forelsker seg i dem. Det handler om å ha andre sider inne i seg, enn det omverdenen kan se. I forestillingen veves fortelling, lyder, bevegelse og kulturuttrykk sammen for å skape en unik verden for publikum. Seshen er danser, sanger og musiker fra Japan og Tiril Bryn er forteller fra Norge.Forestillingen vil være på norsk, men i det japanske språket finnes det mange onomatepoetikon, ord som høres ut som det de beskriver. Publikum deltar i forestillingen gjennom å si ord på japansk og gjennom å lage lydkulisser. Det sceniske uttrykket er inspirert av landskapet, havet, himmelen, jorda og dyrene.

Om kunstner / utøver / gruppe

Tiril Bryn er en erfaren forteller, som har jobbet i Den kulturelle skolesekken også tidligere. Seshen er kunstner og sanger med internasjonal erfaring. Hun er opptatt av å utforske stemmens muligheter og potensiale, og har et arbeidsstipend ved Norges musikkhøgskole.

Se også

www.seshenarts.com

https://www.tirilbryn.com