Tilbake
Anita Vika Langødegård Foto: Halgrim Hansegård
Cecilie Välinen Foto: Karolina Axelsson
Tuva Selmer-Olsen Foto: Rune Bergan
Skriv ut

DROP

Danseverksted for elevene på 8. trinn. En dags verksteder i ulike sceniske dansestiler, som avsluttes med en kortere opptreden av de profesjonelle danserne. DROP er en samling meget kompetente profesjonelle dansere med bred erfaring fra ulike dansegenre. Verkstedet ønsker å bidra til at elevene får en danse"boost" innen scenisk dans og bevegelse når DROP kommer til skolen en hel skoledag. 

Danserne i DROP er:

Anita Vika Langødegård - ansvar for folkedansverksted (halling & godkarstykker) 

Tuva Selmer-Olsen - ansvarlig for samtidsdans/improvisasjonsverksted

Cecilie Majätta Välinen - ansvarlig for musikaldans/jazzdans

Trond André Hansen – ansvar for hip-hop-verksted

Elevene deles i 4 grupper etter følgende dagsplan: 

08.35 - 08.50 Felles samling i gymsal, presentasjon, lærere repeterer gruppeinndelingen

09.00 - 09.50 verksted 1 (grupper rullerer)

10.00 - 10.50 verksted 2 (grupper rullerer)

11.00 - 11.50 verksted 3 (grupper rullerer)

11.50 - 12.30 felles lunsjpause

12.30 - 13.20 verksted 4 (grupper rullerer)

13.20 - 14.00 elevene rydder sine klasserom og tar quiz samtidig som danserne varmer opp og får hjelp av kulturverter til rigging.

14.00 - 14.15 Forestilling!

Lærerveiledning

Last ned:
DROP - DANSEVERSTED

Danserne er en dag på hver skole, unntatt på Kjenn, der elevene fordeles på to dager sammen med privatskolene.

Det er behov for gymsal og tre store rom frigjort for møbler hele dagen. Det må også være mulig å kople lyd til boomblaster eller lydanlegg. Det må være normal romtemperatur (ikke for kaldt). Gymsalen/det største rommet brukes til felles samling i første og siste økt + et av verkstedene resten av timene. Gi oss gjerne beskjed i forkant av turnéen om hvilke rom dere planlegger å disponere og hvor store rommene er.

Elevene deles inn i fire grupper på forhånd. Minimum en lærer følger gruppen + eventuelle assistenter som vanligvis følger klassen. Gruppene rullerer, ikke instruktørene.

Det er viktig at tidene følges nøyaktig slik at alle gruppene får like god tid på hvert verksted. 

Elevene skal ha på gymtøy (bevegelig tøy).

2 stk. gym/turnmatter til folkedans verksted med Anita.

Gjerne blending i gymsal/største rom om mulig (men blending er ikke et krav).

Introduksjonstekst til lærer som kan introdusere forestillingen på slutten:
Etter en dag med danseverksteder i jazzdans, hip-hop, folkedans, samtidsdans og improvisasjon, skal dere nå få se instruktørene i aksjon. Instruktørene dere har blitt kjent med i løpet av dagen, er profesjonelle dansere, og vil nå presentere for dere en forestilling hvor de ulike stilene dere har fått prøvd i dag, møtes!

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Lørenskog kommune
  • Idé/opplegg: Kunstnerisk ansvarlig:Tuva Selmer-Olsen (Idé, konsept og kunstnerisk ansvarlig). Tuva har bakgrunn som danser, koreograf og pedagog ved DKS turnéer. Hun er festivalleder av MAIDANS Lørenskog dansefestival og har erfaring fra å kuratere kunstnerisk forestillingsprogram og workshops i Lørenskog kommune. Utdanning fra Universitetet i Stavanger, Nederland og NYC.

Om kunstner / utøver / gruppe

Tuva Selmer-Olsen er utdannet ved Universitetet i Stavanger med BA i dans med PPU. Hun virker som frilans dansekunstner i det frie feltet med hovedtyngden på samtidsdans. Hun arbeider også som festivalleder, yogainstruktør og dansepedagog. Tuva leder og underviser ved danseavdelingen Danseparken ved Lørenskog musikk- og kulturskole. Hun har holdt diverse workshops/kurs ved ulike arenaer som LMK Danseparken, MAIDANS Lørenskog dansefestival, DKS Lørenskog kommune (GLOW og DROP), Steps dansestudio, Aktivitetshuset Volt og Be yoga studio. 
Tuva har bl.a. medvirket som danser bl.a. for IVaagsether Dans, i musikalen CATS ved Ullensaker teater, ved dansefestivaler som Ravnedans og MAIDANS Lørenskog dansefestival og var nylig å se i ”Lots of People” av Ingvild Isaksen på Ravnedans 2017. Tuva har koreograf for lokale oppsetninger som Fargerik, Don Quixote og Trollmannen fra Oz, Barnas klimakonferanse og ungdomsforestillingen ”I have a dream” tribute til Martin Luther King Jr.

Cecilie Välinen virker som frilans danser, koreograf og pedagog. Hun har bl.a. koreografert for store musikaler og storsatsninger som bl.a. Rent ved Lørenskog hus. Hun har medvirket som utøver og danser i West side story, Evita, The sound of music, Kaptein Sabeltann og den forheksede øya, Annie og Dyrene i Hakkebakkeskogen. 
Cecilie har i tillegg praktisk pedagogisk utdanning fra UiS og erfaring fra undervisning bl.a. i jazzdans ved Steps dansestudio, i musikal ved POPrommet. Hun har også undervist mye i forbindelse med forestillinger, blant annet som koreografiassistent; Annie og Billy Elliot (Folketeateret), Dyrene i Hakkebakkeskogen og The Sound of Music. Cecilie underviser også 10 gutter på "Billy-skolen", et talentutviklingsprogram i Oslo, som skal gi hovedroller til musikalen Billy Elliot i 2018.

Trond André Hansen virker som danser, koreograf, skuespiller og dansepedagog. Trond André har spilt i store oppsetninger som Jungelboken ved Rogaland teater, Kingwings VS Najonalballetten ved Operaen, Jul i Blåfjell ved Folketeateret m.m. Han har ved flere anledninger danset på tv-programmer som Stjernekamp, MGP, Norske talenter, m.m. Han har vært både danser og instruktør ved Dans i skolen, undervisnings prosjekt i Osloskolene samt vært med på flere DKS turnéer. Han har underviser i breaking, locking og hiphop ved bl.a.
Circle, Circle Academy Oslo, Flow Dance Academy Oslo, Subsdans i Oslo.

Anita Vika Langødegård virker som medskapende og utøvende danser innenfor det frie feltet og i kompanier. Hun er en kjent danser i feltet og har gjort store produksjoner og turnéer med kompaniet FRIKAR, ledet av Hallgrim Hansegård. Hun har stått på scenen i land som Irland, USA, Finland, Estland og Spania, og formidlet dans fra norske arenaer bl.a. Riksscenen, Stavanger konserthus, NRK, Christiania Teater, Oslo konserthus, Operaen, Eurovision song contest m.m. 
Anita har holdt diverse workshops og kurs i folkedans, halling, samtidsdans m.m. for ulike alderstrinn og virket som pedagog ved ulike utdanningsinstanser og byer.
Bl.a. kan nevnes Lauskurs for jenter ved Norsk folkemuseum,
Halling og scenisk folkedans ved DKS Froland kommune og folkedans for 1.og 2. klasse ved Norges Idrettshøyskole.