Tilbake
Swing it dixieband
Skriv ut

SWING IT DIXIEBAND

Vi spiller dixieland, swing og annen musikk inspirert av tidlig 1900-talls jazz, presentert med humor, spilleglede og presentert ved både kjente og kjære Disney-låter og tradisjonelle låter. Vårt budskap og hovedfokus er at musikk skal være gøy og noe som alle kan drive med.

Målet med produksjonen vår er å ta publikum med på en reise som går 100 år tilbake i tid og over Atlanterhavet til 1920-tallets New Orleans. Ved å fortelle historier og anekdoter om musikken og kulturen i Amerika på starten av 1900-tallet, kombinert med å spille en blanding av Disney-låter som publikum kjenner igjen og noen tradisjonelle låter (When the Saints Go Marching In etc.) er målet å spre en musikkform og sjanger som bare et fåtall spiller og hører på i dagens samfunn. Musikken er byggesteinen for all moderne jazz og mye av dagens populærmusikk og vi ønsker å formidle det ved å skape en atmosfære og en stemning som inspirerer unge til å lære seg å spille musikk - og særdeles musikk som de ikke vanligvis blir utsatt for.  
 
Vi ønsker at elevene sitter igjen med en følelse av glede, og med en nysgjerrighet og inspirasjon til å utforske ulike sjangere og improvisert musikk som de kanskje ikke blir eksponert for til vanlig. 
 
Bandet har en klar visuell profil med stråhatter, bukseseler og tversoversløyfer. Swing`It Dixieband har erfaringer fra å spille for store og små på alle typer scener, alt fra store eventer for tusenvis av folk, TV-opptredener, store festivalscener til gatemusikanter, små intime scener eller som taffelmusikk til alle slags anledninger. De har i flere år spilt på Barnivalen på Kongsberg Jazzfestival og deltok våren 2018 på Norske Talenter der de kom til semifinalen. Bandet har også en mengde videoer av Disney-låter i swing og dixieland-stil som kan finnes på Swing`It Dixiebands Youtube-kanal.

Læreplanmål

Musikk - etter 7. årstrinn

Lytte

Eleven skal kunne:

 • gjenkjenne musikk fra historiske hovedepoker i kunstmusikken 
 • gjenkjenne klangen til og benevne de ulike instrumentgruppene
 • gi uttrykk for egne vurderinger om hvordan musikkens bruk og funksjon har endret seg gjennom tidene 

Bruk konserten

Forarbeid

Be elevene lese seg opp om bakgrunnen for Dixieland musikk. 

 • Hvor oppstod Dixieland-musikken? 
 • Hvem/hva slags musikk var det influert av? 
 • Hva kjennetegner Dixieland-musikken? 
 • Hvilke musikere ble store navn innen sjangeren? Nevn tre og deres instrumenter. 
 • Hvilke utfordringer stod folk overfor i 1890-1910 årene? 
 • Hvorfor ble Dixieland musikk populært?  
 • Er det slik musikk du liker å høre på? Hvorfor/hvorfor ikke? 

Om utøvere og produsenter

 • Arrangert av: Lørenskog kommune

Om kunstner / utøver / gruppe

Martin Jarl Velsin 
Martin har ledet bandet siden oppstarten for 6 år siden. Han har en bachelor i utøvende musikk med hovedinstrument trompet og sang fra LCCM i London, der bandet i to år har hatt sitt hovedvirke. Han er en dixieland-nerd og elsker alt om New Orleans og tidlig 1900-tallshistorie. I tillegg er han en dyktig pianist. 
 
Leif Peter Vilhelm Grahn 
Leif har en master i klassisk trombone fra NMH, men spiller stort sett som musiker i blåserrekker, storband og liknende, i tillegg til med dette bandet. Hans hovedvirke er som musikklærer på ungdomsskole og lærer i korps. Hans enorme spilleglede har en særdeles smittende effekt på publikum. 

Edvard Bondi Knowles
Edvard, som til daglig jobber i Plan- og Bygningsetaten i Oslo, har en veldig eksentrisk spillestil som umiddelbart fanger publikum. Han behersker både saksofon og klarinett og er en veldig viktig del av besetningen. 

Ole Marius Gaasø 
Ole er legestudent og særdeles interessert i politikk. På scenen er han en utadvendt og energisk pianist som får publikum engasjert både musikalsk og humoristisk.  

Håvard Mathisen Tanner
Håvard har en mastergrad i utøvende jazz fra Guild Hall School of Music i London, og jobber fulltid som utøvende jazzmusiker. Han er særdeles opptatt av swing og er en hard forkjemper for at musikken skal svinge hardt.  
 
Ole Bendik Svendsen 

Jonah Hitchens