Tilbake
Animasjonsverksted Foto: DKS Cinemateket
Animasjonsverksted Foto: DKS Cinemateket
Skriv ut

ANIMASJONSVERKSTED I LØRENSKOG HUS

Animasjonsverksted med Elin Aasheim i Prøvesalen i Lørenskog hus.

Lærerveiledning

Gjennomføring av dagen

Klasser som skal ha verksted kl. 9.30 møter kl. 9.20 i 1. etasje. DKS-koordinator tar imot elevene og følger dem til 6. etasje.

Kl. 09.30: Oppstart
Demonstrasjon av animasjon og animasjonsoppgaver
Kl. 09.50-11.30: Stasjonsundervisning i animasjon

Klasser som skal ha verksted kl. 12.00 møter kl. 11.50 i 1. etasje. DKS-koordinator tar imot elevene og følger dem til 6. etasje.

Kl. 12.00: Oppstart 
Demonstrasjon av animasjon og animasjonsoppgaver
Kl. 12.20-14.00: Stasjonsundervisning i animasjon

Hver animasjonsstasjon tar 20 minutter, og elevene skal innom 5 ulike stasjoner.
Lærer må dele klassen sin i 5 grupper i forkant av besøket.

Beskrivelse av oppgavene

Stasjon 1: Elevene lager egne figurer i cut-out teknikk. Her skal de lage ulike fantasifigurer og lære hvordan figurene tegnes, dekoreres, og settes sammen igjen etter utklipp for å få bevegelighet i animasjonen. 

Stasjon 2: Cut-out figurene animeres i animasjonsboksen. Her kan elevene selv bestemme handlingen avhengig av figurene de har laget på stasjon 1. 
(PS: første gruppe på stasjon 2 må animere med ferdiglagde figurer, men får erfaring med å lage egne cut-outs på sin siste stasjon)

Stasjon 3: Direkteanimasjon i plastilina. Elevene skal samarbeide om å forme en klump i plastilina rett under kamera. I den ferdige filmen vil vi se hvordan klumpen gradvis tar form og blir til et nytt vesen, den vekkes til live og kan gjøre mange spennende ting. 

Stasjon 4: Romperaketten. Vi tester teknikken pixillasjon med elevene som objekter. Her vil elevene kunne bli romperaketter, forsvinne ned i gulvet, og fly i løse lufta.

Stasjon 5: Animasjon med figurer. Elevene får en rekke figurer og møbler tilgjengelig som de animerer, og historien blir til underveis. Elevene kan om de ønsker medbringe egne figurer, men de må ikke være over 10 cm høye.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Lørenskog kommune

Om kunstner / utøver / gruppe