Tilbake
Marianne Sundal
Skriv ut

SKRIVEVERKSTED

Skrivekurs for ungdom med utgangspunkt i den muntlige fortellingen. Kurset varer i 1,5 time og elevene skal ved kursets slutt ha produsert korte skriftlige tekster basert på forskjellige tema som kursholder Marianne Sundal og elevene velger ut sammen.

Marianne Sundal har jobbet med barn/ungdom og tekstarbeid i mange år og har erfart at om elevene får fabulere muntlig først opplever de det som lettere skrive etterpå. Vi skal assosiere, gjøre fabulerende muntlige språkøvelser og øvelser med å presisere språket ved å bruke sansene.  Hva er et skummelt hus? Hvordan ser det ut? Er det lyder der? Lukter det noe?

Presisjon og utvidelse av øyeblikkene er hovedtema for dette skrivekurset.

Læreplanmål

Fra hoveområdet skriftlig kommunikasjon i norskfaget

"Skriving innebærer å uttrykke, bearbeide og kommunisere tanker og meninger i ulike typer tekster og sjangere. Sammensatte tekster er en naturlig del av de tekstene elevene skal lese og utforme. God skriftlig kommunikasjon forutsetter et godt ordforråd, ferdigheter i tekstbygging, kjennskap til skriftspråklige konvensjoner og evne til å tilpasse tekst til formål og mottaker".

Fra kompetansemål etter 10. trinn i norsk:

Skriftlig kommunikasjon

Mål for opplæringen er at eleven skal kunne 

  • beskrive samspillet mellom estetiske virkemidler i sammensatte tekster, og reflektere over hvordan vi påvirkes av lyd, språk og bilder

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Lørenskog kommune

Om kunstner / utøver / gruppe